Віра Олександрович

Не вірити сумнівним пропозиціям просять жителів Тернопільщини

Шахрай_ф

На Тернопільщині активізувалися телефонні шахраї, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, спроби шахраїв-аферистів злочинним шляхом заволодіти грошима громадян відновлюються час від часу із новою силою. Так, уже неодноразово шахраї, прикидаючись керівництвом органів ДФС Тернопільщини, вимагали від суб’єктів господарської діяльності перерахувати гроші на вказану ними банківську картку. Про схожу авантюру «Терен» писав на початку цього року. Тоді на стаціонарний номер телефону приймальні одного із підприємств зателефонував невідомий і попросив, щоб керівник підприємства «переговорив» із начальником Тернопільської обєднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) за номером телефону - 063-421-37-30.

Зателефонувавши на вказаний номер, керівник фірми почув пропозицію від шахрая, який відрекомендувався начальником Тернопільської ОДПІ, - розповідають у податковій. - Чоловік просив надати фінансову допомогу і перерахувати кошти на банківський картковий рахунок 5168 7423 1926 4192.

Працівники Відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області встановили: цей рахунок обліковується у Приватбанку за громадянином Вербенком Романом Миколайовичем, 27.04.1980 р. н. Він проживає за адресою: Запоріжжя, вул. Садова, 37, і користується номерами мобільних операторів: 073-14-24-939 і 097-82-85-958. Тобто – зовсім не тим, що вказав шахрай.

Аналогічну авантюру зафіксували у червні на території Лановецького і Збаразького районів, - додають у податковій. - Там невідомі, представляючись керівниками територіальних органів ДФС, телефонували суб’єктам підприємницької діяльності і надсилали повідомлення засобами мобільного зв’язку, вимагаючи перерахувати їм кошти на банківські карткові рахунки для залагодження питань, пов’язаних із проведенням у них перевірок, наданням матеріальної допомоги чи на якісь інші вигадані нагальні потреби.

Працівники відділу внутрішньої безпеки задля ідентифікації особи ймовірного власника карткового рахунку № 5167 4910 0955 5193 (саме на нього невідомий просив перерахувати кошти одному із приватних підприємців Ланівеччини) встановили: такий рахунок зареєстрований у 12/19 відділенні Ощадбанку на ім’я Кулікова С.Є. Схожий випадок у цей же період стався у Збаразькому районі.

Вкотре нагадуємо: службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи через довірених осіб не давали і давати не можуть! – наголошують у податковій.

Відтак у податковій наполегливо порадили усім тернополянам бути пильними і обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію. А небайдужих громадян і суб’єктів підприємницької діяльності, яким відома будь-яка інформація про подібні шахрайські дії, просять негайно звертатися до місцевих органів Національної поліції, а також оперативного чергового: (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс). Можна також особисто прийти у відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області Головного управління ДФС в області за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1, (0352) 43-46-38 або 098-992-42-82.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео