Орест Сарматський

Незвичні тварини були помічені на передовій у зоні АТО (Агро-новини)

l20

На передовій у зоні антитерористичної операції бійці завели двох улюбленців – гусей. Зараз птахи охороняють механізовану бригаду та нагадують їм про домівку, пише “Агро-Центр”.

Ще рік тому, коли рота прибула сюди, бійці побачили гуску, яка бігає поблизу. Старожили розповіли, що неподалік жила пара, але під обстрілами гусак загинув. Новоприбулі військові ж скинулися грошима та купили їй пару. Відтепер вона з гусаком завжди разом. Гуска має бойовий досвід, тому при звуках бомбардувань ховається, що її ще довго не можуть знайти. Гусак ж більш привітний до усіх і більш сміливий.

Гуси дуже чутливі до сторонніх звуків, тому допомагають в охороні території. Гусака назвали Федором, гуска ще без імені:

“Вони стали для нас друзями й розрадою, адже декому нагадують рідну домівку. Коли ми цю парочку передаватимемо наступникам, наказуватимемо слідкувати за ними, як за справжніми побратимами”, – розповідає старший лейтенант Дмитро.

 

Якщо гусак відчуває брак уваги — починає ґелґотати, аби його погладили та приголубили. Полюбляє проводити ревізії кишень – у штанях і куртках бійців дзьобом весь час щось вишукує. Через таку звичку  його прозивають “міліціонером”.

Так, навіть неподалік від фронту, частинки села дають хоча б невелику розраду у важкі часи.

Ефективність агрокомпаній зростає зі збільшенням масштабів виробництва

Основні економічні показники, урожайність агрокультур та продуктивність худоби і птиці зростає зі збільшенням масштабів виробництва.

Таких висновків дійшли в Українській аграрній конфедерації в результаті дослідження, в рамках якого були зібрані та проаналізовані дані 8500 агровиробників за 2015 і 2016 роки. Підприємства були розподілені на 6 груп в залежності від кількості землі в обробітку — до 100 га, 100-200 га, 200-1000 га, 1000–5000 га,  5000-10000 га і більше 10000 га. Критерії для порівняння — кількість створених робочих місць, сплата податків, внесок у соціальну сферу, ефективність з точки зору врожайності культур/продуктивності тварин тощо.

«Ми отримали інформацію від Фіскальної служби України, Держгеокадастру, Держстату, а також надсилали запити безпосередньо сільськогосподарським підприємствам, щоб зібрати дані, яких немає в офіційних джерелах. Була проведена надзвичайно велика аналітична робота», — зазначив президент Української аграрної конфедерації, народний депутат Леонід Козаченко під час презентації.

УАК: Ефективність агрокомпаній зростає зі збільшенням масштабів виробництва

В результаті дослідники дійшли висновку, що продуктивність праці, продуктивність землі, соціальні виплати, фонд оплати праці, сплата податків та капіталізація зростають зі зростанням масштабів виробництва. Також зі збільшенням агрокоманії росте продуктивність біржових експортоорієнтованих галузей. При цьому орендна плата для великих агровиробників з розрахунку на 1 га більша, ніж для менших.

Вибір читачів за тиждень

Відео