У сім`ї тернополян раптово помер п’ятимісячний син

1311252

У родині тернополян помер п’ятимісячний хлопчик. Трагедія трапилася у ніч з 17 на 18 листопада. Поліції мати розповіла, що вклала дитину спати о 23.30, а помітила, що син не дихає лише вранці. За попереднім висновком медиків – це нещасний випадок, немовля задихнулося.

«Медики, які приїхали на виклик, констатували лише смерть. Відповідно до висновку медиків, причина смерті немовляти – механічна асфіксія від закриття отворів носа та рота тканиною. Оскільки слідчі будь-яких тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявили, то припускають, що хлопчик задихнувся через накриття чи покривальцем, чи якимось іншим полотном. Остаточну причину смерті встановить судово-медична експертиза» – повідомляє ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

Також правоохоронці наголошують, що цьогоріч це уже другий схожий випадок, причиною якого найімовірніше є необережність батьків.

Працівники поліції закликають тернополян бути обережними з немовлятами, не ризикувати їхнім життям.

- На жаль, ніхто не застрахований від Синдрому раптової дитячої смерті, але батьки можуть вжити заходів, які значно знизять ризик його виникнення. Дитина повинна спати тільки на спині, у ліжечку не повинно бути м’яких матраців, ковдр, великих подушок і м’яких іграшок. Маленьких дітей краще укладати в спеціальний спальний мішок, але не можна сповивати їх, щоб не допустити перегріву. Малюка не можна укладати спати разом з батьками, а якщо потрібно контролювати його сон, краще просто присунути ближче ліжечко, після їжі дитині потрібно обов’язково дати відригнути, – рекомендують правоохоронці та фахівці із догляду немовлят.

Вибір читачів за тиждень

Відео