Вогонь і дим принесли не одну смерть

кримінал

Три смерті за добу через необережне поводження із вогнем зафіксували правоохоронці Тернопільщини. Двоє чоловіків – 52 та 45 років померли через куріння в ліжку, – повідомляє ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

Одна із трагедій сталася у Тернополі. Надвечір, 17 листопада, 52-річний чоловік курив цигарку і заснув. Недопалок впав на ліжко й спричинив задимлення. Тернополянин задихнувся чадним газом.

Тіло загиблого сусіда знайшов у хаті на Монастирищині чоловік, якого занепокоїла відсутність товариша на господарстві. З’ясувалося, також через куріння в ліжку загинув 45-річний мешканець села Сеньків.

Фатально завершилося неправильне користування побутовими приладами для чоловіка на Зборівщині. Через задимлення будинку помер мешканець села Озерна.

Правоохоронці закликають тернополян бути максимально обережними у поводженні із вогнем, побутовою технікою та пічним опаленням, що особливо актуально саме зараз для сільської місцевості.

- Отруєння чадним газом – це один з критичних станів, при якому людину може очікувати летальний результат. В основному настає цей стан внаслідок несправної роботи в пічному опаленні, а також при знаходженні потерпілого в осередку загоряння. Утворюється чадний газ при неповному згорянні різного типу речовин. Особливість чадного газу полягає в тому, що він не має ні запаху, ні кольору, а попадання його в організм призводить до заміни ним в крові кисню, що викликає удушення. В основному отруєння чадним або побутовим газом відбувається через неправильну експлуатацію опалювальних приладів, – наголошують у поліції.

Фото ГУ Нацполіції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео