Загиблим бійцям батальону «Збруч» встановили пам’ятний знак (фото)

pyfr6

9 листопада в с.Преображенка Херсонської області встановили пам’ятний хрест військовослужбовцям з Тернополя, які загинули під час пожежі на території ферми.

Волонтери та військовий капелан прот. Андрій Любунь підтримали ідею родин загиблих увіковічнити пам’ять про своїх близьких таким чином. Місце встановлення пам’ятного хреста було погоджено з місцевою владою.

Волонтер Василь Романський, побратими загиблих Борис Костюк і Олег Серединський, мати загиблого воїна Назара Сикліцкого Надія і його брат-близнюк Максим були присутні під час встановлення та освячення хреста, який встановили неподалік місця трагедії, де 1 лютого 2015 року внаслідок пожежі, яка виникла вночі у базовому таборі, загинули шестеро хлопців з Тернопілля: Юрій Богданович Наливайчук, Руслан Іванович Чухась, Вадим Васильович Вернигора, Назар Олексійович Сикліцкий, Павло Андрійович Римар, Назар Вікторович Кулинець.

знак1
знак1

pyfr5
pyfr5

Прот. Андрій Любунь звершив чин освячення хреста і відслужив літургію за загиблими тернопільськими воїнами. Як він розповів, неподалік від пам’ятного хреста бійцям батальйону «Збруч», встановлено хрест у пам’ять про полеглих на війні з російськими окупантами. Досягнуто домовленості, що мешканці Преображенки – кримські татари доглядатимуть за пам’ятним знаком тернопільським бійцям. Також заплвновано впорядкування території біля хреста – пише на сайті Тернопільської Єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

pyfr3
pyfr3

pyfr2
pyfr2

Фото Андрія Любуня

Вибір читачів за тиждень

Відео