Зима у Тернополі буде з джазом

jb_artist-05

З 1 по 3 грудня у тернопільському драмтеатрі відбудеться XII міжнародний джазовий фестиваль JAZZBEZ. Цього року тернополян радуватимуть шість колективів з Польщі, Данії, Америки, України та Німеччини.

1 грудня, у день відкриття фестивалю, до Тернополя завітають два культових польські колективи: «GADT / CHOJNACKI / GRADZIUK Projekt » та «Adam Jarzmik Quintet».

jb_artist-03 (1)
jb_artist-03 (1)

Проект «GADT / CHOJNACKI / GRADZIUK Projekt » приїде у Тернопіль із презентацією нового альбому польської джазової вокалісти Анни Ґадт під назвою «Renaissance». Альбом, інспірований ренесансною музикою та сповнений фрі-джазовими імпровізаціями на релігійні тексти, вже здобув багато позитивних відгуків від музичних критиків та поціновувачів джазу. Для опису їхньої манери виконання вживають термін «free renesans»

«Adam Jarzmik Quintet» - це  переможці цьогорічного культового польського фестивалю «Jazz nad Odrą».

Проект виник  2015 року в Катовіцах. Гурт презентує авторську музику та грає безсмертні джазові стандарти, пропущені через своє відчуття та подані у нових музичних формах.  Весною цього року гурт видав свій дебютний альбом «Euphoria». Серед нагород, які встиг завоювати квінтет: 2-ге місце на «Jazz Nad Odrą» 2016 р.,  1-ше місце «Pro Jazz Festiwal w Kołobrzegu»,  1-ше місце на «Blue Note Competition w Poznaniu», 1-ше місце на «Bielskiej Zadymce Jazzowej» та Grand Prix на «Jazz Nad Odrą» 2017р.

Квитки можна придбати у касі Драмтеатру та ЦУМі (відділ Кonica).

Вибір читачів за тиждень

Відео