До потребуючих дітей Тернополя також прийде Св. Миколай

Untitled-1

У приміщенні старої Захристії Катедрального Собору відбулася офіційна прес-конференція, на якій оголосили про щорічний старт акції «Миколай про Тебе не забуде». Головною метою якої є принести радість дня Св. Миколая тим дітям, які в силу своїх життєвих обставин не в змозі відчути настрій свята у всій його повноті, шляхом вручення дітям подарунків, а також спілкуванням з ними.

Завданням Помічників Св. Миколая є збір складників подарунків (іграшок, солодощів, засобів особистої гігієни, шкільного приладдя тощо), пакування та вручення їх діткам.

В Тернополі акція проводиться вже 13-ий рік поспіль. Волонтери відвідують дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей з сімей, котрі опинились у скрутному становищі. Навідуються до дітей у їх домівки.

У Тернополі проживає близько 2 тис. потребуючих дітей віком до 12 років. Списки оновлюються щорічно.

В рамках акції у 2017 році заплановані такі заходи:

  • збір складників подарунків (8.11-1515.12);
  • реєстрація волонтерів (Помічників на Фабриці, під час розвезення подарунків та водіїв) на сайті;
  • випічка, пакування та продаж пряників (25.11 – 17.12);
  • благодійний концерт (19.11);
  • «Майстерні Св. Миколая» - творчі гуртки, розваги та ігри для розвитку дитини (проводяться для усіх бажаючих) (11-15.12);
  • складання подарунків на Фабриці Св. Миколая (15-18.12);
  • вручення подарунків дітям (18-19.12).

Кошти зібрані під час усіх заходів протягом акції витрачаються на закупівлю солодощів, мандарин, шкільного приладдя та засобів особистої гігієни.

Фабрика Св. Миколая знаходить в храмі Св. Свмч. Йосафата, м. Тернопіль, вул. Лучаківського, довідки за телефоном 068 242 09 89.

Долучитися до доброї справи може кожен!

Вибір читачів за тиждень

Відео