Тернопільський депутат зможе не відвідувати сесію впродовж 5 років

8d917ee2013f097c962fa85297f0ffea

За фактом нападу на патрульних поліцейських Тернополя відкрито кримінальне провадження.

Вчора, 21 листопада, у Тернополі депутат обласної ради Олександр Башта напав на правоохоронців. Сьогодні ж, 22 листопада, на чоловіка відкрили кримінальну справу за ст. 345 частиною 2 ККУ (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Патрульні розповіли, що вони отримали повідомлення про порушення правил дорожнього руху водієм таксі, коли ж правоохоронці приїхали на місце інциденту, таксиста, який припаркувався з порушенням, там уже не було. Патрульних поліцейських дочекався сам заявник і як тільки вони до нього підійшли, він почав поводитися агресивно, йдеться у повідомленні ГУНП у Тернопільській області.

- Він висмикнув у мене рацію. Я з напарниками намагався відібрати радіостанцію і тримали його за руки, бо він агресивно поводився, матюкався, кричав, що зараз нас буде бити. Він пообіцяв повернути обладнання. Ми його відпустили і він наносить мені удар в область обличчя, розповідає сержант поліції Ігоря Лукачик.

Після чого, депутат обласної ради напав на іншу патрульну

- Наніс удар мені в брову та затиснув пальцем ліву повіку ока, - пригадує інспектор роти Юлія Карпенко. - Він наніс удар мені в голову, зірвав шапку, схопив за волосся і різко потягнув за волосся до землі.

Як повідомляє головний поліцейський області Олександр Богомол нині тривають судово-медичні експертизи, збирається вся доказова база, аби чітко кваліфікувати правопорушення, а винних притягнути до відповідальності.

- Стаття 43 Закону України «Про поліцію» щодо застосування заходів поліцейського примусу передбачає, що до осіб з обмеженими можливостями поліцейський не має права застосовувати фізичну силу, спецзасоби, зброю, окрім окремих випадків - озброєного нападу або групового нападу.

Керівник поліції стверджує, що патрульні дотрималися статті 43 Закону України «Про поліцію»  (застосування заходів поліцейського примусу передбачає, що до осіб з обмеженими можливостями поліцейський не має права застосовувати фізичну силу, спецзасоби, зброю, окрім окремих випадків - озброєного нападу або групового нападу) та не застосовували ні сили, ні кайданок, ні інших спецзасобів до тернополянина.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео