Тернополянам радять, як врятуватися від хвороби

db1f9c6297909babb5b5a975689efb56

Із приходом холодної пори року все більше тернополян починають хворіти на ГРВІ. Тож спеціалісти у держпродспоживслужбі Тернопільської області  вирішили пояснити як врятуватися від хвороби та чим вона небезпечна.

Насамперед потрібно дізнатися що таке ГРВІ. Це гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликається вірусом грипу. Віруси грипу бувають трьох типів – А, В і С. Найважче протікає грип А і найчастіше приводить до епідемії, а випадки двох інших – здебільшого поодинокі, спорадичні. Хвороба, в принципі, не є небезпечною, але може дати ускладнення (риніти, синусити, отити, пневмонії, менінгіти), що іноді навіть призводить до плачевних наслідків.

Основні симптоми: сухість, першіння та біль у горлі; кашель; закладеність носа, чхання; інтоксикація - підвищення температури, озноб, болі у суглобах і м’язах.

Варто знати, що джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Хвора людина, навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів – це, в середньому, 7 днів.

Вірус дуже легко передається через брудні руки, тому потрібно дотримуватися правил особистої гігієни та часто мити руки з милом. Дуже важливо постійно проводити зміцнення імунітету, дотримуватися повноцінного та збалансованого харчування і вести здоровий спосіб життя.

Також важливо пам’ятати і про вакцинацію, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео