Майже 50 тисяч гривень може заплатити депутат з Тернопільщини

заява

Теребовлянська місцева прокуратура спільно із працівниками Підгаєцького відділення поліції Бережанського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області відкрила кримінальну справу на депутата однієї із сільських рад Підгаєцького району Тернопільської області, який не подав декларацію за минулий рік.

Чиновнику інкримінують ст. 366-1 КК України (Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації). Наразі триває досудове слідство, йдеться у повідомленні прокуратури.

Якщо ж провину депутата таки доведуть, то штраф за порушення цієї статті передбачає від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 42, 5 тис. грн до 52 тис. грн.) або ж громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео