Шумчани сваряться через парасольки

шумськ

Бурхливу дискусію у шумчан викликав один із проектів громадського бюджету (бюджет участі) Шумської ОТГ. Відпочинкова зона з арт-об`єктами «Алея парасольок», яку пропонують облаштувати в центральній частині міста, багатьом до вподоби. Учора розпочалося голосування за проекти, і за добу найбільшу підтримку отримав саме згаданий проект.

Разом з тим знайшлося багато радників, які критикують «Алею парасольок» і подають власні пропозиції у коментарях у групі «Типовий Шумськ» у Фейсбук. Щоправда на розгляд громади свої ідеї пропонувати чомусь не ризикнули.

Поряд із «парасольками» на вибір шумчан ще 6 проектів. Серед них – оновлення комп'ютерного класу в Тилявському навчально-виховному комплексі, містечко дитячої мрії, встановлення біотуалетів у Шумську, оновлення кабінету «Захист Вітчизни» у Шумському НВК, мультимедійний комплекс для кабінету зарубіжної літератури Шумського НВК-гімназія та проект із найбільшим кошторисом 245760 грн. – встановлення огорожі на кладовищі у с. Рохманів.

- «Бюджет участі» – це можливість для шумчан долучитися своїми ідеями та безпосередньо взяти участь у розвитку громади, – каже міський голова Шумська Володимир Плетюк. – Мені в жодному разі не хотілося б, щоб люди сварилися через проекти. Зрозуміло, що переможе той, котрий набере найбільше голосів. Проте, думаю, раніше чи пізніше усі ці 7 проектів будуть втілені в життя.

Нагадаємо, «Бюджет участі» – це 1% від бюджету громади (у Шумській ОТГ 300 тис. грн..). На ці кошти втілять у життя один із проектів запропонований самими жителями. Проект може подати громадянин України від 16 років. Ознайомитися із проектами Шумської ОТГ можна ТУТ.

Фото «Типовий Шумськ» у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео