Оксана Бучко

Керівникам аграрних коледжів відкрили секрет, як роблять  ковбасу (відео)

MVI_7076.00_01_08_10.Still001

Керівники інститутів та коледжів, які входять до Національного університету біоресурсів та природокористування України, мали нагоду познайомитись із сучасними потужностями аграрного підприємства на території компанії «Агропродсервіс». Під час екскурсії, яка відбулася 24 листопада, гості на власні очі побачили процес виробництва: від підготовки сировини до сортування готової продукції на прикладі  виготовлення м’ясних виробів на комбінаті компанії.

Директор Бережанського агротехнічного коледжу Світлана Пилипишин:

- Запам’ятались слова Івана Чайківського, коли він порахував вартість метра кишки у співвідношенні до кількості виготовленої продукції за день. Такі математично-статистичні дані говорять про те, що роботодавець готовий платити гідну зарплату робітникам, аби вони не працювали в Чехії, Польщі. А наш народ працював у нашій державі.

Екскурсію провели у рамках семінару про перспективи підготовки спеціалістів аграрної сфери. Під час заходу прийняли рішення перейти до тісної співпраці навчальних закладів та компанії.

Сергій Кваша проректор з навчально-виховної роботи НУБіП України:

- Наша діяльність пов’язана з аграрними спеціальностями. Ми охоплюємо 9 колеждів і 2 інститути. Тож ми домовились про дві форми спілкування – двосторонні візити з метою відбору студентів і стажування викладачів, а також круглі столи в режимі онлайн. Також думаємо перейти на форму тісних стосунків із формування замовлень для виконання окремих наукових робіт, пошуку партнерів для логістики і маркетингу, окремі технологічні виробництва, оскільки ми маємо факультет харчових технологій, який спеціалізується на м’ясних продуктах.

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський розповів про готовність адаптувати студента в умовах сучасного підприємства, що стане можливістю повноцінно забезпечити практичну сторону навчання в аграрних закладах.

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський:

- У ході екскурсії ми отримали високу оцінку від шанованих гостей, які прибули на Тернопільщину. Вони докладають усіх зусиль, щоб підготувати кадри для виробництва. Наші відносини з цими навчальними закладами будуть мати конструктивний характер. Ми повинні виробити окрему модель для зручної співпраці. 

[embed]https://youtu.be/Qf68OTRooJI[/embed]

Після екскурсії учасникам провели дегустацію продукції компанії.

Фото автора

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео