Майбутні тернопільські священики молитимуться до нової ікони (відео)

MVI_7141.00_00_23_12.Still001

Уже восьму копію чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької вчора, 26 листопада, передали у Великоберезовицький деканат, що неподалік від Тернополя.

[embed]https://youtu.be/ZZyGScmfqO0[/embed]

Образ, який наразі залишатиметься у Храмі Вознесіння Христового, який також є храмом для семінаристів Вищої духовної семінарії імені Йосифа Сліпого, виконаний за старою іконописною технологією.

- Це така особлива і історична подія, яку, щоби переосмислити десь так в серці, потрібно ще трошки часу. І я думаю, як і кожна ікона має свою історію, то цей образ також отримає свою історію зцілень, навернень і особливо Божої благодаті та заступництва Богородиці, - каже отець-декан Великоберезовицького деканату Василь Брона.

Ікона, до якої відтепер молитимуть парафіяни Великоберезовицього деканату, виготовлена за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського. Освятили образ разом із іншими копіями під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця.

- Вона важлива і для району, і для села, і для мене, тому що я є парафіянином цього храму. Дуже приємно, що люди, які обробляють землю, які дбають про те, щоб інші мали роботу та зарплату тут на місцях, аби не виїжджали за кордон, дбають не тільки про матеріальне, а й про духовне, - каже голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко.

Копія чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької перебуватиме не лише у Храмі Вознесіння Христового, як розповів отець, а й згодом їздитиме у інші парафії деканату.

Компанія вирішила зробити такий подарунок деканатам з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео