Орест Сарматський

Кому лісівники Тернопільщини сказали одностайне «фе»?

д03

Близько сотні працівників лісового господарства Тернопільщини провели у середмісті обласного центру годинну мирну акцію протесту проти Стратегії реформування галузі

- На привело сюди занепокоєння своїм майбутнім і майбутнім лісового господарства краю. Ми не сприймаємо ідею створення у центрі єдиного господарюючого суб’єкту, ще одного монополіста, який, безумвоно, ліквідує лісгоспи, приватизуючи ліси. А як же децентралізація? Адже всі зароблені кошти будуть йти в центр, а місцеві бюджети залишаться без нічого. ні з чим. Та й взагалі, ми вимагаємо, щоб прийнята Стратегія реформування лісового гоподарства має бути обговорена і погоджена з профспілкою, громадськістю та всіма зацікавленими сторонами, - сказала кореспонденту ТЕРЕНу голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Тернопільщини Людмила Рибачук.

За її словами, працівники лісгоспів категорично виступають проти передачі лісів у концесію, що неодмінно приведе до масового вирубування лісів. Й  додала, що наприклад, лісистість Тернопільщини складає заледве 13%, що нижче за науково-обгрунтований показник для регіону, при цьому, кожного року обсяги робіт із відновлення лісів та лісорозведення сягають 600-800 га.

д01
д01

У резолюції мирної акції протесту, лісівники Тернопільщини наголосили на тому, що процес реформування лісового господарства має бути прозорим і базуватися на основних принципах розвитку галузі.

Ці та інші вимоги лісівників краю минулого напередодні  підтримала обласна рада, а завтра про це йтиметься і на засіданні колегії облдержадміністрації.

д02
д02

д04
д04

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео