Не ходити «по бабках» радить тернопільський психотерапевт

Світлана Пушкар

Про те, що доля людей у їхніх руках написала в одному із своїх постів у Фейсбук тернопільський психотерапевт Світлана Пушкар. Також фахівець каже, що покладатися на «бабок» – не вельми надійна справа. При бажанні кожна людина в силі змінити своє життя на краще, варто лише повірити у власні сили, – переконана Світлана.

«Нещодавно знайома поділилася переживаннями про свої негаразди і, на ходу думаючи як їх вирішити, сказала: «Може, мені до якої баби піти?». Я не підтримала її, бо «бабів» не наділяю більшою силою за ту, котрою володіє кожен з нас. І ви теж, не сумнівайтеся. У вас є сили, просто з якогось дива ви їх перестали чути й бачити. 

Так люди перекладають відповідальність за своє щастя на того, хто качає по спині яйця і топить у поливаній мисочці віск. Насправді, позбутися граблів і вивести себе з замкненого кола можете лише ви. Якщо справді цього хочете, то приготуйтеся жити свідомо. Це означає – не брехати собі, брати на себе відповідальність за всі негаразди й успіхи і, навіть, піти до психотерапевта. Він, як мінімум, допоможе побачити те, що заважає вашому щастю. А якщо захочете, то ще й відшукаєте власний шлях і навчитеся вірити в себе, а не потойбічні сили» – пише психотерапевт.

Фото зі сторінки Світлани Пушкар у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео