Тернопіль має на кого рівнятися

11

Перший в Україні віртуальний музей класичної музики і бібліотеку Вольфа відкрили у місті Лева, а саме у приміщенні  УКУ. Не дивно, що такими досягненнями пишається саме Львів, а не Тернопіль: велика багатофункціональна бібліотека, професіонали і бажання – усе це у них є. Щоправда, і файне місто могло б мати нічим не гіршу бібліотеку і культурний центр, але поки що приміщення простоює…

Відкриття бібліотеки та музею у Львові розпочалось з представлення концепції та вітальних слів спікерів. Гарвардський професор Крістоф Вольф перерізав стрічку. Музичний твір виконав хор Барокової капели Львівської музичної академії. Також усі оглянули стенди з експонатами, пише lviv1256.com.

Німецький професор Крістоф Вольф подарував Львову унікальну колекцію старовинних нот і книжок. Вони доступні у Центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького.

Музиканти з різних міст України вже подали запити, аби побачити ці ноти. Вони будуть у вільному доступі у залі мистецтв.

«Будь-хто, хто цікавиться музикою професійно, чи є любителем, чи просто хоче потримати в руках ці ноти, може прийти і вільно користуватися ними», ‒ запевняє Олег Яськів, директор Центру.

У цьому ж залі мистецтв відкрили перший в Україні віртуальний музей класичної музики. Відвідувачі зможуть одягати шолом і віртуально потрапляти у помешкання Моцарта чи будь-якої іншої легенди.

Фото: ЛМР

Вибір читачів за тиждень

Відео