Тернополяни дізнаються більше про «Дороги до Щастя»

142606

Військовий волонтер та мандрівник Юрій Тира представить у Тернополі свою дебютну книгу «Дороги до Щастя: круїзно-волонтерські нотатки».

Юрій Тира «Степанич» побував в 90 країнах, мав досить успішний бізнес, круїзну компанію. З початком військових дій на сході України, почав займатись волонтерською діяльністю разом зі своїми друзями - відомими українськими музикантами та акторами.

Він допомагає тим, хто воює на фронті, а також сім’ям загиблих бійців, піклується про дітей, які лишилися у дитбудинках на Донбасі, передає машини і провізію та разом зі своїми друзями артистами організовує концерти для військових і у зоні АТО, і у військових частинах по всій Україні.

- Із липня 2014 року волонтерство – моя «хвороба», адже я побачив, що ми там потрібні. Зараз я займаюся тим, що вожу на виступи у зону АТО артистів: Арсена Мірзояна, Сашка Положинського, групу «Тік», 95-й квартал», - каже він.

Про книгу:

Книга «Дороги к Щастью» складається з двох частин та написана у формі щоденника. Перша – про подорожі світом, друга частина – про нашу країну, війну і людей.

Нотатки «Степанича» - це розповіді про боротьбу між двома світами. У книзі є багато ілюстрацій - війни та мирного життя. Тут зібрано багато цікавих історій, що стосуються мандрів, які привели до Щастя. Можливо не того, яке чекали… йдеться про населений пункт в Луганській області.

- Перша частина – про круїзи, якими я займаюся вже багато років. Маю за спиною 90 країн та 29 круїзів. Про те, як підсів на цю справу, як вона стала моєю роботою, тощо. Ідея написати про це книгу прийшла до мене в Антарктиді. Тоді мій друг, бізнесмен Олександр Соколовський, на гроші якого і видана ця книга, вперше заговорив про ідею видати мої замітки у вигляді книги. Два роки він за мною ходив і питав. Потім почалася війна і він перестав питати. А потім – все ж таки вийшла ця книжка.

- У другій частині книги – про те, як я розриваюся між двома паралельними світами. Про мир та війну. Ви бачите: на фронті гинуть хлопці, а тим часом країна жирує, стало модно «морозитися», переключати канали під час новин з Донбасу, стало на все начхати. Але завдяки чому ми маємо це мирне життя? Саме завдяки тим хлопцям, які воюють. Є багато ілюстрацій цих двох різних світів, які існують паралельно один з одним. Подивіться хоча би на ту ж Авдіївку: ось промзона де точаться бої, а ось – мирна частина міста, дискотеки і концерти, дівчата нафарбовані, хлопці у спортивках та з барсетками, шансон у таксі…

- В книзі описані події останніх 5 років. Це події в країні та мої думки з приводу того, що відбувається, - пояснює Юрій Тира. - Свого часу я досягнув всього, що прагнув і зрозумів найголовніше: на той світ з собою все не забереш. 

Юрій Тира спілкується російською, книга теж російськомовна. Але автор своїм життям неодноразово довів, що є патріотом своєї країни і переконаний, що видання повинні прочитати «на іншій стороні».

- Мені в коментах під постам написали «чому книжка на російській мові, нажаль?». Нажаль, то на жаль. Поки що так. Дуже хочу щоб цю книжку читали на тій стороні. Вона туди піде. Ми програємо інформаційну війну, і нехай на тій стороні знають, за що ми воюємо, як ми воюємо, які в нас чудові люди, і ми просто так свою країну без бою не віддамо», - відповідає автор.

Придбати книгу онлайн можна ТУТ.

А придбати книгу з рук автора, отримавши автограф, можна буде у Тернополі 30 листопада о 13.00 в дружній ресторації «Мамонт».

Вибір читачів за тиждень

Відео