Відбувся прем’єрний показ фільму «Будинок «Слово» (фото)

режисер Тарас Томенко

Вчора, 28 листопада, в кінотеатрі «Cinema City» тернополянам презентували фільм про будинок, в якому проживали митці розстріляного відродження.

Все частіше зараз перед глядачами з’являється якісне українське кіно, яке виховує смаки і має великий мотиваційний елемент для формування суспільства. Фільм  розповідає про необхідність єднання з метою збереження цінності і єдності країни, показує кожному українцю, що наша культура не малозначима і здатна створювати ціннісний національний продукт.

- Для нас це важлива подія. Ми можемо донести до суспільства українські традиції - це те, що потрібно українцям, аби знати історію. Цей проект цікавий тим, що звертається до української емоції, яка покликана повернути українців до їхньої історії, - каже заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

Юрій Павленко
Юрій Павленко

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко закликає усіх подивитися цей фільм:

- Якщо ти вважаєш себе українцем – ти зобов’язаний подивитися фільм про розстріляне відродження! Як тільки ми втрачаємо цінність слова – нація втрачає свободу. Мешканців будинку «Слово» знали всі європейці, але про них забувають українці. Той бій, який, здавалось, вони програли ціною свого життя, сьогодні вони закликають виграти. Виграти битву за Україну!

 

Режисер Тарас Томенко та уся продюсерська група працювали над фільмом чотири роки:

- Ця тема мене непокоїла дуже давно, а все тому, що це надзвичайно важлива історія українського мистецтва. Будинок «Слово»- це найзагадковіша будівля в світі, де відбулось стільки драматичних подій, що жодна будівля не може претендувати на це звання. Коли ми починали цю картину,я й гадки не мав, що вона вийде в прокат. Для мене, як режисера, важливо, що за ці 80-ть хвилин фільму, глядач зможе побачити письменників живими,з  своїми слабостями і життєвими історіями, такими, якими вони були насправді.

Після перегляду першого прем’єрного показу, глядачі мали змогу задати питання творцям кінострічки. Фільм радили внести у шкільну програму, щоб молоде покоління не забувало власної історії.

продюсер Олег Щербина
продюсер Олег Щербина

Безымянный1
Безымянный1

Цілий тиждень «Будинок «Слово» транслюватимуть в «Сінема Сіті» та «Палаці Кіно», де фільм для студентів та школярів будуть показувати безкоштовно.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео