Чому на Тернопільщину приїхали діти зі Сходу?

єдина україна

Програма патріотичної екскурсійно-пізнавальної подорожі до нашого краю, з неймовірними краєвидами та старовинними замками, була дуже насиченою і різноманітною. Вихованці гуртків з Дніпропетровщини відвідали підземні скарбниці Подільського краю – єдиний в Україні музей-печеру Вертеба, що відіграла надзвичайно важливу роль у відновленні древньої історії світу і посідає особливе місце серед усіх пам’яток трипільської культури, а також печеру Кришталева – одну з найбільших гіпсових печер Європи. 

Патріотичну екскурсійно-пізнавальну подорож до Тернопільщини під гаслом «Схід і Захід разом» організував наприкінці листопада Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді для 26-ти вихованців Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва, пишуть на сайті «Звістка» у статті "Борщівщина гостинно прийняла дітей з Дніпропетровщини".

Не залишили байдужими вихованців Центру колекції Борщівського краєзнавчого музею, найважливішими серед яких є: археологічна (унікальні матеріали трипільської культури); етнографічна (стародавні вишиті борщівські сорочки); мистецька (твори українських художників, передані Міністерством культури України, твори місцевих художників); нумізматична; колекція Борщівської чорної вишитої сорочки кінця XIX — поч. XX ст; оригінальними експонатами відображено події І та ІІ світових воєн. Вразили і зацікавили дітей діорама «Битва за Тернопіль», що відтворює вуличні бої в центрі міста, та стенди з матеріалами про громадянський подвиг наших сучасників-учасників АТО.

Вибір читачів за тиждень

Відео