Віра Олександрович

Отакої: на Тернопільщині навмисно створюють негативне ставлення до… роботодавців

DSC_0277

Громадська рада, створена при ГУ ДФС в Тернопільській області, провела чергове засідання. Йшлося цього разу про легалізацію трудових відносин і зміни у реєстрації фізичних осіб.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. А на завершення присутні встигли обговорити розробку Плану роботи дорадчого органу на наступний рік.

Додатково надійшло понад 7 млн грн податку із доходів фізосіб

Брудко
Брудко

Відповідно до порядку денного заступник начальника управління-начальник відділу аналізу і прогнозування надходжень податків та зборів із фізичних осіб, єдиного внеску і розгляду звернень громадян управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Тернопільській області Володимир Брудко ознайомив присутніх із тим, яку інформаційно-роз’яснювальну роботу систематично проводять у Головному управлінні ДФС в області. Особливо активно фіскали працюють у напрямку створення серед населення негативного ставлення до роботодавців, які виплачують зарплату без сплати податку на доходи фізичних осіб і внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

- Працівники органів ДФС Тернопільщини спільно із представниками органів місцевої влади контролюють додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - каже Володимир Брудко. - Відтак за наслідками індивідуальних співбесід із керівниками суб’єктів господарювання на 337-ми підприємствах підвищили рівень виплати зарплати найманим працівникам.

Як наслідок, констатує він, до бюджету додатково надійшло 7 млн 469 тис. грн податку із доходів фізичних осіб, 8,5 млн грн єдиного соціального внеску і 631 тис. грн військового збору.

Значно вдосконалили процедуру реєстрації фізосіб

Після цього учасникам засідання репрезентували розроблений фіскальним відомством соціальний ролик «Хочеш пенсію? Працюй легально!». Його, до речі, нині транслюють місцеве телебачення і радіо.

Окремим пунктом порядку денного стало питання про розгляд наказу «Про затвердження Положення про реєстрацію фізосіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків". Ним значно вдосконалили процедуру реєстрації фізосіб. На важливості нововведень акцентував увагу присутніх начальник відділу обслуговування платників ГУ ДФС у Тернопільській області Руслан Крисоватий.

- Реєстрацію фізосіб у Державному реєстрі тепер здійснюють протягом трьох робочих днів від дня подання до контролюючого органу відповідної заяви, - пояснює він. - Громадяни України, які не мають постійного місця проживання або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, відтепер можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Держреєстрі, до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі документа може бути лише продовжено - до п’яти робочих днів.

Тож тепер на прохання фізособи до паспорта у формі книжечки можуть внести дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків із Держреєстру у будь-якому контролюючому органі.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео