В Тернополі відбувся відкритий чемпіонат з плавання ім.Юрія Горайського (фото)

eeeeee

До Дня Збройних Сил України в ДЮСШ №2 дівчата і хлопці змагались у  чемпіонаті з плавання.

Військові побратими Юрія Горайського за підтримки міської ради і директора спортивної школи №2 м.Тернопіль вирішили провести відкритий чемпіонат до Дня Збройних Сил  і присвятити його пам’яті полеглого Героя.

В змаганнях брали участь діти з різних міст України. Переможців нагороджували заступник командира міського центру спеціального призначення сил спеціальних операцій капітан Дьомін Геннадій Владиславович, заступник командира міського центру спеціального призначення сил спеціальних операцій капітан Ставенко Василь Валерійович і дружина Юрія Горайського Наталія.

- Ми вирішили зробити дводенний чемпіонат: один день дитячий, другий - між силовими структурами і військовослужбовцями. Сподіваємось, що цей чемпіонат  буде проходити кожного року, щоб пам'ять про Юру залишалась в наших людей. А також це популяризація служби за контрактом, будуть приїжджати хлопці з 73-го морського центру спеціальних операцій  і організовувати показові виступи для юнаків, –  каже Роман Павлишин, товариш Юрія по службі.

Допомогу із призами надавали побратими Юрія, магазин «Патріот», «Миротворець» , майстерня «Коза-Дереза», завод микуленцького пива «Бровар», фірма «Термохолод», Микола Коптан -  художник, який намалював головні призи – гільзи. Фонд «Памяті Юрія Горайського», який заснувала дружина Юрія, надав  грошову премію дітям і військовослужбовцям, які змагались в чемпіонаті. Ветеран війни, інвалід  Олександр Гасай, який займається виготовленням дитячих іграшок, подарував разом з дружиною подарунки для наймолодших учасників. Сестра Юрія виготовила кожному учаснику іменні ручки з гравіровкою «Чемпіонат Юрія Горайського».

- Дуже добре минули змагання, відкликнулися всі, кого попросили: міська влада, друзі і різні підприємства. Все пройшло так, як планувалось. Дуже допомагав директор спортивної школи і приємно, що в таких змаганнях вкотре будемо згадувати Юру. Адже все, що нам залишається – пам’ять, і згадувати тих, кого біля нас немає, - ділиться дружина Юрія Наталія Горайська.

wwwwww
wwwwww

tttt
tttt

qqqqqqqqq
qqqqqqqqq

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео