Оксана Бучко

Тернополянам оголосили «жовтий рівень»

Yell-660x330

Утриматись від поїздок та забрати свій транспорт з доріг міста рекомендували тернополянам у другій половині дня.  Через можливу ожеледицю згідно з прогнозами погоди в місті від 16 год до 22 год оголосили «жовтий рівень» системи оповіщення, пише komun.te.ua.

У цей час працювала дорожня і тротуарна техніка. Тож водіїв просили не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях та не їздити вулицями, де прибирають. Це не стосується спеціалізованого автотранспорту - карети швидкої допомоги, пожежних та поліцейських машин, тощо.

– Хоча снігові опади наразі несуттєві, та плюсова температура переходить у мінусову, а такі перепади температури спричиняють ожеледицю на дорогах, - розповідає начальник управління житлово-комунального господартсва, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський. - На вулицях міста продовжує працювати спецтехніка. Підприємства, що обслуговують житловий фонд, зобов’язано, вжити заходів щодо посипання антиожеледною сумішшю. Також нагадуємо представникам ОСББ та суб’єктам підприємницької діяльності про те, що вони зобов’язані забезпечити очищення прилеглих територій та міжбудинкових проїздів для доступу до будівель технологічного транспорту та снігоочисної техніки. До слова, вчора вперше у відповідності до «Дорожньої карти м.Тернопіль» підрядні організації виконали привінтивне посипання. Тобто піскорозкидачі виїхали на вулиці міста за три години до пониження температури та посилення снігових опадів. Суміш піску із сіллю забезпечила відсутність кірки та налипання снігу на дорогах, адже при контакті із сумішшю він топився. Просимо тернополян забрати транспортні засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої маршрути.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео