Орест Сарматський

Де вирощують найменші у світі помідори? (Агро-новини)

l11

Навесні 2018 р. в Канаді почнеться виробництво та  продаж  ексклюзивних помідорів Tomberry. Директор компанії Eminent Food, Ян ван Хейнинген (Jan van Heijningen) та керуючий FarmFresh Farms, Джон Кетлер підписали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє zerno-ua.com.

Новий сорт помідорів будуть вирощувати у м. Лимінгтон (Канада).

Минулого року  компанія FarmFresh Farms спільно з Eminent Seeds NL дослідили нові сорти помідорів, які б підходили для категорії закусок. Вони створили новий унікальний сорт помідорів Tomberry.

Їх можна використовувати для салатів та гарячих страв, тим паче, що вони виглядають доволі своєрідно. Це найменші помідори у світі. Їх розмір 0,5-1 см в діаметрі. Середня вага таких помідорів 1-2 гр.

0501
0501

«Унікальний за своїми розмірами сорт Tomberry і зацікавив наших роздрібних партнерів. Зараз в Північній Америці справжній бум на різні закуски, тому ми продовжуємо розширювати асортимент наших продуктів, щоб збільшити категорію закусок», — пояснив виконавчий директор з роздрібних продажів FarmFresh Farms Метт Квіринг (Matt Quiring).

Україна має всі необхідні умови для вирощування жимолості

Конкуренція між виробниками ягід в Україні щороку стає гострішою і вони шукають «нішеві» напрямки, в яких би вони змогли використовувати досвід, набутий на вирощуванні традиційних ягідних культур. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Одним з таких напрямків є жимолость — культура, яка для фермерів України лишається ще зовсім невідомою, втім інформація про дуже вигідні умови вирощування в країні та дуже привабливі ціни не дає спокою прогресивно налаштованим фермерам.

0502
0502

Україна дійсно має всі необхідні умови для вирощування жимолості. На відміну від вибагливої до ґрунтових умов лохини, цю ягоду можна вирощувати практично скрізь, де успішно культивуються смородина, порічки чи аґрус. Крім того, це одна з небагатьох ягід, сучасні сорти якої можна збирати комбайном без суттєвої втрати якості. Але в будь якому бізнесі, досвід є найціннішим і цей випадок не є виключенням. Навіть невеликий виробничий проект з вирощування жимолості потребує інвестицій, тому треба врахувати багато нюансів безпосередньо на етапі закладання плантацій.

Внесення компосту сприяє поліпшенню стану ґрунту — експерт

Якщо обирати між компостом та гноєм у якості добрива, то у середньому, за поживними властивостями 1 т компосту дорівнює 3 т гною. Про це повідомив вітчизняний експерт з виробництва компосту, директор ТОВ «Сяйвір» Андрій Івченко в інтерв’ю «Андрій Івченко: На відходах можна не тільки зекономити, а й заробити» від Kurkul.com.

«Вигода від застосування компосту на полі, у першу чергу, в тому, що він поліпшує якість ґрунту, допомагає відновити природні механізми захисту рослин від хвороб, шкідників», — повідомив експерт.

За його словами, на полях, де систематично вносять компост озимі майже ніколи не вимерзають.

0503
0503

«Всі культури краще переносять несприятливі кліматичні умови. Компост також містить в собі основні поживні елементи: азот, фосфор та калій, які знаходяться в доступній для рослин формі і діють протягом всього вегетаційного періоду», — зазначив Андрій Івченко.

Також компост утримує в собі вологу, яка в 4 рази більша, ніж його власна.

«Американці, розглядають компост, в першу чергу, як меліорант. Це чудовий акумулятор вологи: земля не так пересихає, а рослина отримує таку потрібну вологу», — повідомив експерт.

Вибір читачів за тиждень

Відео