Орест Сарматський

Суд у Тернополі частково задовольнив скарги «Доктора Пі»

слюсарч

У Тернополі суд частково задовольнив апеляційні скарги Андрія Слюсарчука та його захисників на вирок Сихівського суду Львова.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду, де розглядалась апеляційна скарга Андрія Слюсарчука.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційні скарги Слюсарчука А.Т. та його захисників на вирок Сихівського районного суду м. Львова. Цим вироком Слюсарчука А.Т. визнано винуватим за ч.1 ст. 119 (вбивство з необережності), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність), ч.2 ст. 190, ч.3 ст. 190 (шахрайство, вчиненому повторно, у великих розмірах), ч. 4 ст. 358 КК України (підробка документів) та засуджено до 8 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Водночас, не повідомляється, які ж конкретно апеляційні скарги адвокатів Андрія Слюсарчука було задоволено.

Натомість, у повідомленні прес-служби апеляційного суду йдеться про те, що повний текст ухвали буде проголошено 12 грудня цього року.

Як повідомляло агентство, вже майже рік в Апеляційному суді Тернопільської області відбувається розгляд скарги Андрія Слюсарчука, який вимагає зняти з нього усі обвинувачення і планує продовжувати свою діяльність, проте на жодному засідання не з’являвся.

Водночас, інтереси Слюсарчука щораз представляє ціла делегація адвокатів та помічників.

Нагадаємо, що «Доктора Пі» заарештували 14 листопада 2011 року за звинуваченням у підробленні документів і шахрайстві. 16 листопада 2011 Галицький районний суд Львова обрав для Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства.

У червні минулого року Андрія Слюсарчука етапували з Полицької виправної колонії, що на Рівненщині, у Львівський СІЗО.

Влітку минулого року Володимирецький районний суд Рівненщини, де він відбував покарання, відпустив його на волю за так званим «законом Савченко», згідно з яким день у слідчому ізоляторі, де він провів більше двох років, зарахували за два.

Тому вважається, що Слюсарчук відсидів сім років, решту терміну відбуває умовно. Вищий спеціалізований суд України розглянув касаційну скаргу адвокатів на вирок Слюсарчуку, скасував рішення апеляційної інстанції і скерував кримінальне провадження на і скерував кримінальне провадження на повторний розгляд.

Вибір читачів за тиждень

Відео