Тернополянам на замітку: чи можна тренуватися під час хвороби

46_main_new.1503927921

Оскільки нині на вулиці холодно, і кожен третій хворіє, то багато тернополян задає собі питання: чи можна тренуватися під час хвороби. ТЕРЕН вирішив знайти відповідь на це запитання.

Отож, чи можна тренуватися, коли хворієш? Відповідь така: все залежить від ряду факторів. Ось ваш орієнтир – якщо у вас болить тільки шия або вище (закладений ніс, чхання, головний біль, біль в горлі і інше), то ви можете тренуватися.

Але якщо болі нижче шиї, наприклад, грудний кашель, то краще уникати тренувань. Адже в такому випадку ви собі тільки нашкодите.

Але навіть якщо ви можете тренуватися, чи потрібно? Знову-таки, це залежить від ряду факторів. Але тут питання більше залежить від вас, а не в самому факті хвороби. Все впирається в ваш самоконтроль. Якщо ви не вмієте себе контролювати, то краще не тренуватися тому, що можете зробити собі тільки гірше.

Тож, якщо людина може сама себе контролювати, піти в зал і потренуватися там з помірною інтенсивністю, то це буде не просто добре, це допоможе почуватися навіть краще. Якщо ж ви не зможете домовитися з самим собою, знаючи, що ви будете працювати в залі як ненормальний, то ускладните ситуацію, пише kulturizm.info.

Тобто, якщо ви тренуєтеся під час застуди, то тривалість і інтенсивність слід зробити помірними.

Якщо ж ви оберете в якості тренування кардіо, то орієнтуйтеся на пульс, щоб він був у діапазоні 130-150 ударів в хвилину. 20-40 хвилин буде цілком достатньо. І навіть не думайте про інтервальні заняття.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео