Орест Сарматський

Куди поїхали «вуличні танцівники» з Тернополя? (фото)

заставка

У Рівному чергова унікальна подія – чемпіонат із Break Dance та Hip Hop.

Щоб позмагатися за першість, сюди приїхало понад півтора десятка команд із різних міст, в тому числі й з Тернополя.

Про це повідомляють рівненські ЗМІ.

Танцювальне дійство присвячене десятиріччю команди «WHY NOT».

Роки наполегливої праці, сотні перемог, незліченна кількість підготовлених танців, більше тисячі випускників і десятки тисяч годин занять… Власне, все це і є команда «WHY NOT», учасники якої впродовж десяти років у рейтингу найкращих брейкдансерів України. До того ж у Рівному «WHY NOT» - єдина команда Break Dance, хоча хороші брейкдансери є у Здолбунові та Острозі. Тому-то привітати найкращих із десятою річницею та позмагатися за першість приїхад команди зі Львова, Черкас, Чернівців Луцька, Тернополя та інших міст.

тан01
тан01

За словами організаторів, особливість цьогорічного чемпіонату в тому, що змагатимуться одразу команди і Break Dance, і Hip Hop. А це ще більше учасників, ще більше танців та драйву.

- Раніше ми робили чемпіонати окремо із Break Dance і окремо із Hip Hop. Тепер ми об’єднали їх. Запросили висококласне журі: зі столиці приїхав  Hmel, а з Чернігова Roni – авторитетні танцівники країни, які змагалися і на європейських чемпіонатах. Зі Львова  приїхав Рrokop – учасник телешоу «Танцюють всі», призер чемпіонатів Європи.  Усі вони знавці Hip Hop. А от танцівників Break Dance оцінюватимуть Apache – танцюрист із Дніпра, який має звання чемпіона світу, він один із найкрутіших у нас в Україні. Недавно він зі своєю командою був у Нью-Йорку, брав участь у чемпіонаті світу, де вони посіли 4-те місце. Прибули до нас і друзі з Луцька, - розповідає керівник «WHY NOT» Юрій Клименко.

тан02
тан02

Для такої події організатори запросили і відомих dj’s з Києва та Черкас. За словами Юрія Клименка, у Рівному немає такої музики, яку використовують для батлів у стилі Break Dance та Hip Hop. Ведучого запросили теж не менш відомого у танцювальному світі – Довгий Пес, який частенько веде подібні чемпіонати в різних містах країни.

Переможців визначатимуть у різних категоріях: серед дітей, які танцюють років 7-10; серед дітей, які займаються три роки, і серед дітей віком до 12 років.

Організатори зауважують, що значно важливіше за перемогу - живе спілкування дітей. Спілкування із іншими юними танцюристами, змагання між ними дають поштовх до розвитку, росту над собою.

тан03
тан03

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео