Оксана Бучко

Тернополяни після школи вмітимуть управляти фінансами

shutterstock_96451853-Large-555x370

Завдання фінграмотності уже підготували для усіх класів та вікових груп Нової української школи, пише osvita.ua. Починаючи із 2018 року курс «Фінансової громатності» має охопити більше учнів тернопільських шкіл.

«Фінансова грамотність» – одна із ключових компетентностей Нової української школи, і вже закладена в закон «Про освіту». Як зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час відкриття Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність», фінансова грамотність має стати надбанням кожного, хто закінчив школу в Україні. Адже критичне мислення, прийняття самостійних рішень, вміння брати на себе відповідальність – це є найкращий здобуток, який повинна мати кожна освічена людина.

Курс управління фінансами вважають обов’язковим для учнів і тернопільські фахівці.

Сучасні батьки мають розуміти, що чим раніше вони введуть дітей у дорослий світ, тим краще ті в ньому адаптуються, - пояснює керівник школи бізнесу Business Kids у IT House Катерина Міхайліді. - Фінансова грамотність - важлива складова частина успішної особистості, та не менш важливі навички управління фінансами для успішного життя. Якщо хочете бачити свою дитину успішною, щасливою і фінансово незалежною, доведеться навчати основам фінансової грамотності з дитинства. Пояснити дитині навіть базові фінансові поняття – завдання непросте, тому краще за все довірити це спеціалістам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео