Втрата у просторі, тунельний зір, дезорієнтація – тернополяни «п’яніли» без алкоголю

окуляри1

Чому за жодних обставин не треба сідати за кермо на підпитку відтепер знають і тернополяни, навіть ті, які ніколи цього не робили. Тернопіль став третім містом в Україні, де презентували окуляри, що імітують вплив алкоголю на поведінку людини.

Захід покликаний запобігти керуванню транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, – розповів під час презентації голова Всеукраїнського об’єднання автошкіл Ілля Щербина.

- Відчути на собі ефект керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння мали нагоду учні автошкіл Тернополя. В обласному центрі провели тренінг під назвою «Випробуй у безпеці». Його організатори – Всеукраїнське об’єднання автошкіл за сприяння Головного сервісного центру МВС – повідомляє «Досьє 102».

окуляри
окуляри

Одягнувши окуляри, людина відчуває те ж, що перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння – втрату у просторі, тунельний зір, дезорієнтацію.

- Окуляри імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. Але самі по собі окуляри використовувати не цікаво. Є ще килим з намальованими лініями, замок і ключ, корзина та м’яч або навіть написати смс-повідомлення, – розповів Ілля Щербина «Досьє 102».

Керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння – це проблема не лише Тернопільщини, а й для всієї України. Щороку внаслідок аварій, пов’язаних з керуванням транспортним засобом водієм у стані сп’яніння, гине близько 300 осіб.

Фото «Досьє 102»

Вибір читачів за тиждень

Відео