Тернополяни вимагають у Президента не принижувати людей з інвалідністю

петиція інваліди

Переглянути соціальні виплати для родин, які виховують дітей з інвалідністю або доглядають дорослих з інвалідність закликають тернополяни Президента. Розмір сьогоднішньої допомоги (близько 1700 грн.) називають принизливим.

Для цього зареєстрували електронну петицію, котра на сьогодні зібрала 3730 голосів із 25 тис. необхідних для того, аби звернення розглянули. До завершення голосування залишається 79 днів. Тернополяни закликають підтримати їхнє прохання та проголосувати за перегляд алгоритму розрахунку соціальної допомоги.

У зверненні також наголошують на тому, що не завжди працюють програми із забезпечення безкоштовними ліками і засобами реабілітації. Поряд з цим людям з інвалідністю необхідне дороговартісне лікування, як в межах України так і за кордоном. Наприклад, амбулаторне лікування в МКВЛ ім. проф. Козявкiна коштує 11 940 грн., таких курсів необхідно щонайменше 4 на рiк.

Окрім того наголошують, що мати дитини з інвалідністю не може працювати та отримувати заробітну плату, (а частіше за все такі сім`ї виховуються ще й без батьків і сторонньої допомоги), адже мати або опікун дитини (дорослого) з інвалідністю присвячує весь свій вільний час догляду за хворим. У зв`язку з цим родини дітей та дорослих з інвалідністю, що потребують догляду, вимагають переглянути алгоритм розрахунку соціальної допомоги по інвалідності та виходити не з розрахунку прожиткового мiнiмуму (як зазначено у статті 2 ЗУ «Про державну соціально допомогу інвалідам з дитинства та дітям інвалідам»), а з розрахунку мінімальної з/п по Україні на 2 членів сім`ї (дитини та матерi (опікуна). Або інший алгоритм розрахунку соціальної допомоги, при якому родина що виховує дитину чи дорослого з інвалідністю матиме змогу оплачувати свої витрати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео