Оксана Бучко

На Тернопільщині шукатимуть молодіжні міста

123

Пошук міст, сприятливих для проживання молоді та дітей, розпочнуть у Тернопільській області. У таких населених пунктах будуть допомагати громадським активістам втілювати проекти представники організації ЮНІСЕФ. Про це розповідав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема під час зустрічі з тернополянами.

- Ми хочемо бачити на місцях більше людей, які зацікавлені у суспільно-політичних явищах, - зазначив Олександр Ярема. – Наразі статистика говорить про 13% молоді в Україні, яка є активна в таких питаннях. І це дуже низький показник для демократичної країни.

1234
1234

Щоб пожвавити активність молоді, будуть сприяти розвитку громадських організацій. Мова йде про створення хабів та молодіжних центрів, а також фінансування цих структур.

- Ми працюємо над механізмом виділення коштів на таку діяльність, - продовжив Олександр Ярема. – Плануємо фінансувати утримання офісів громадських організацій, а також зарплату для однієї особи.

Також активістів запрошують брати участь у програмах національно-патріотичного виховання на Сході. Одним із варіантів є проведення літніх таборів для молоді.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео