Оксана Бучко

Жителі Тернопільщини отримали на Миколая «Вікіпедію» про свій край

NyHmhTW6yjg-Copy-700x464

Тернопільську енциклопедію відкрили у день св. Миколая. Сайт оформлений за зразком Вікіпедії та розповідає виключно про Тернопілля. Ініціатором ідеї став краєзнавець Микола Василечко.

- Для нас важливими є всі науковці, митці, освітяни, політики, депутати і керівники обласного та районного рівнів, інші відомі на теренах краю особистості чи ті, що зробили вагомий внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури, економіки, спорту та інших галузей діяльності Тернопільщини. Важливими є всі школи, художні колективи, установи, організації, книги, твори, підприємства, пам’ятники та багато іншого, - йдеться на сайті енциклопедії. - Але, на відміну від «Вікіпедії», яку може редагувати кожен, тут можуть редагувати люди тільки під власним іменем і з усією відповідальністю за написане. Водночас тут можна подавати оригінальне дослідження, яке не дозволяється на «Вікіпедії».

В енциклопедії уже згадують новини міста – проведення «КіноХвилі», засідання сесії облради, створення електронного реєстру пацієнтів. Також у статті на сайті можна дізнатись про ботанічну пам’ятку природи у Тернополі – магнолії. А ще переглянути фото відомих місць області - Національний природний парк «Дністровський каньйон», Чистилівський орнітологічний заказник та зимовий Тернопільський став.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео