Оксана Бучко

Нардепа з Тернопільщини через бійки тричі звинувачували у суді

barna-o

У трьох кримінальних провадженнях фігурує нардеп з Тернопільщини Олег Барна як обвинувачувана сторона. Справи стосуються конфліктів, які завершились бійкою, пише www.pravda.com.ua.

Звинувачення Олега Барни у нанесенні побоїв та заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі у зв’язку з його службовою діяльністю (частина 2 статті 350 КК України) громадський рух ЧЕСНО знайшов у Судовому реєстрі кримінальну справу №1-95/10. Конфліктував тоді Олег Барна з очільником Чортківської районної державної адміністрації Тарасом Капустою. Нардепа визнали винним за рішенням Гусятинського районного суду, згідно якого призначили 3 роки обмеження волі. Пізніше – після апеляції Барни – вирок суду був змінений на один рік умовно.

Про інші «пригоди» Олег Барна сам розповів Громадському руху ЧЕСНО.

Один випадок стосувався ляпаса першому заступнику РДА Любомиру Хруставці у 2006 році. Другий конфлікт стався через невиплату зарплати. Утім, за словами нардепа, Комісія обласної ради встановила, що зарплата не виплачувалася з вини казначейства.

До слова, за Олега Барну проголосувало 28,53% виборців (28403). У ВРУ він зайшов з братом Степаном Барною (БПП), який з травня 2015 року і понині обіймає посаду губернатора Тернопільської області. Нардеп Олег Барна є головою підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції юридичними особами. На антикорупційному комітеті під час голосування за аудитора НАБУ Олег Барна підтримував просування Найджела Брауна. На останньому засіданні комітету Барна проголосував за відставку Єгора Соболєва з посади голови.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео