Захопливе заняття хоростківчанина, яке призвело до перемоги (фото)

03812d8e293433290e7c285043d8adb8

Захоплення голубами та спортом привело хоростківчанина Івана Пшика до міжнародних змагань та рекордів. Його спортивний голуб вже внесений у міжнародні каталоги перспективних птахів, від яких планують отримувати пташенят - майбутніх переможців. Господар назвав його дуже влучно As-53. Номер птаха UKR 2806553-13. Голуб приймав участь у Європейській Олімпіаді спортивно-поштових голубів. Спортивні голубі мають досконалу пташину фігуру та взмозі долати сотні кілометрів, повертаючись додому. На змагання голубятникі Хоростківського клубу спортивно-поштово голубівництва виїзджають разом - спеціальною машиною для перевозки птаства (власник Павло Миколайович Коцур - знаний тренер спортивних голубів, активно розвиває цей спорт на Тернопільщині). Хоростківський клуб входить до складу Федерації аматорів спортивно-поштових голубів Тернопільської області.

В Україні під час змагань випускають птахів, починаючи з травня по липень щотижня. Кількість випусків 13 - з відстані від 100 км і до 800 км (м. Валки, Харківська область). Середня швидкість голуба 100 км за годину. Час вильоту фіксується, як і час прильоту додому. Усі пташині мандри сумуються по кілометражу та за часом подолання відстані. Потім за такими даними вибирають чемпіонів. Голуб Івана Пшика має звання «Кращий самець сезону, 2016», «Призер України, 2016» і учасник Олімпіади, яка проходила у Бельгії в 2016 році (29 місце). Цього літа голубка донька As 53 приймала участь у міжнародних змаганнях на голубодромі «Фауна Оргеєва» у Молдові і серед європейських учасників виборола третє місце на дистанції 130 км. Після змагань голубка була куплена на аукціоні в Румунії та відтепер буде мамою для майбутніх чемпіонів. Голуб As 53 цього року також успішно виступав на змаганнях.

Своїм захопленням Іван завдячує дядькові Івану Бігуну, який прищепив хлопцю любов до спортивних голубів ще у дитинстві. Хоростківський клуб вдячний Павлу Миколайовичу Коцуру за його організаційний талант та за значний особистий внесок у розвиток голубиного спорту, адже це не так просто відправляти на змагання до 3000 голубів одночасно, пише tenews.org.uа.

null null null null null null null null null null null

Вибір читачів за тиждень

Відео