Віра Олександрович

Будьте обережні: на Тернопільщині «колядують» шахраї

Шахрай

За працівників ДФС перед новорічно-різдвяними святами видають себе авантюристи на Тернопільщині.

Про це жителів краю вкотре попередили керівники Головного управління ДФС у Тернопільській області і працівники відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС ГУ ДФС. Скарги на шахраїв, до речі, можна подавати як телефоном, так і особисто.

«Там нібито дадуть вказівки від ім’я керівництва ДФС»

Зокрема, телефонуючи із карток мережі стільникового зв’язку, а також надсилаючи СМС-повідомлення суб’єктам підприємницької діяльності, невідомі представляються керівниками фіскальних органів і вимагають готівку, - кажуть у податковій.

Нагадаємо, такі авантюри відбувалися в червні у Лановецькому і Збаразькому районах. Тоді шахраї, вдаючи із себе керівників органів ДФС, телефонували підприємцям на мобільники і вимагали перерахувати їм кошти на банківські карткові рахунки. За ці гроші обіцяли залагодити питання, пов’язані із проведенням перевірок. Мовляв, потрібна матеріальна допомога чи виникли інші нагальні потреби.

Тепер шахраї знову активізувалися, - нарікають у податковій. - Так, у грудні підприємцям краю неодноразово телефонувала із номера мобільного оператора 095-606-53-18 невстановлена особа, яка представлялася працівником фіскальної служби і просила терміново передзвонити за номером 050-834-56-87. Там нібито дадуть вказівки від ім’я керівництва ДФС щодо перерахунку певної суми для надання матеріальної допомоги тощо.

Жодних вказівок збирати гроші не давали і давати не можуть

До того ж, на адресу платників податків приходили СМС-повідомлення про потребу надання матеріальної допомоги або організації застілля. Це авантюристи робили з номера 095-047-93-61.

Завдячуючи пильності свідомих суб’єктів підприємницької діяльності, телефонним шахраям втілити свої наміри не вдалося, - констатують у податковій. - Проте, як свідчить практика, частина громадян і суб’єктів підприємницької діяльності все-таки ведуться на такі афери і передають гроші зловмисникам.

Тому у податковій вкотре нагадали: службові особи Головного управління ДФС в області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші не давали і давати не можуть.

Отож, наполегливо радимо усім бути пильними і обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію, - наголошують фіскали. - Звертаємося до небайдужих громадян і суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини із проханням про будь-яку інформацію із кожного вищенаведеного факту неправомірних дій повідомляти у місцеві органи Національної поліції для встановлення і документування осіб, причетних до вищезгаданих шахрайських дій.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Будь-яку інформацію з цього приводу ви можете повідомити оперативному черговому (міський номер телефону - (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс) або ж особисто прийти у відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС ГУ ДФС у Тернопільській області за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1 (міський номер телефону (0352) 43-46-38, мобільний - 098-992-42-82).

Вибір читачів за тиждень

Відео