Віра Олександрович

Тернопільщина: людям треба визначитися - «у конверті» чи легально?

YESV

Понад 2 млрд 300 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) до бюджету забезпечили платники Тернопільщини із початку року.

Виконання бюджетного призначення становить 119,2%, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Порівняно із січнем-листопадом торік забезпечили приріст надходжень на 804,7 млн грн, або на 53,8%, - каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Зокрема, за підсумком листопада на соціальні гарантії спрямували 223,3 млн грн ЄСВ. Це, порівняно із минулорічним періодом, на 78,1 млн грн більше.

Як зазначив начальник, така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

Лише офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ, - констатує пан Комендат.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео