Віра Олександрович

Тернопільщина: невже в Острові більше не буде смердіти? (фото, відео)

Сесія

Господаркою мусили перейматися обранці Тернопільщини на сесії 22 грудня.

Ще б пак – кінець року, тож негайно вирішити треба було чимало нагальних справ. Особливо болючою останнім часом, на думку екологів і звичайних громадян, була «точка» в Острові – Тернопільська філія ДП «Укрветсанзавод».

Зокрема, депутати прийняли низку рішень, що стосуються діяльності комунальних установ обласної ради, а саме: «Про передачу майна з балансу Тернопільської університетської лікарні  на баланс Заліщицького обласного комунального дитячого санаторію», а також - списати з балансу основні засоби дозволили Скала-Подільському психоневрологічному будинку-інтернату, Лановецькій обласній комунальній центральній районній аптеці №25, Тернопільській університетській лікарні, Заліщицькому обласному комунальному дитячому санаторію і Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації.

Причому ухвалювали весь перелік подібних питань – швидко, без дискусій.

[embed]https://youtu.be/cLRaNl6tNqM[/embed]

Окрім того, депутати затвердили «Програму утилізації відходів тваринного походження на території Тернопільської філії Державного підприємства «Укрветсанзавод» на 2018 рік».

Нагадаємо, про загрозливу екологічну ситуацію на заводі, розташованому поруч із с. Острів, писали усі тернопільські ЗМІ, «Терен» - не виняток (читайте ТУТ і ТУТприм.). Цього літа ситуація там загострилася до критичного рівня. Тож діяльність «Укрветсанзаводу» повністю зупинили до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи.

Президія
Президія

Цитуємо ухвалений документ: «Метою Програми є забезпечення знешкодження, розташованих на майданчиках Тернопільської філії ДП «Укрветсанзавод», відходів тваринництва шляхом спорудження траншеї для захоронення і недопущення вивезення підприємствами, які займаються вирощуванням і забоєм тварин та птахів, відходів виробництва на несанкціоновані місця складування (сільськогосподарські угіддя, лісосмуги) і як наслідок забруднення навколишнього природного середовища».

До слова, фінансове забезпечення виконання Програми поклали на обласний, Тернопільський районний і Острівський сільський бюджети. Програму планують реалізовувати «шляхом затвердження відповідних бюджетних призначень у межах наявного фінансового ресурсу». Отже, є надія, що порядок на заводі і його території таки наведуть і страшний сморід нарешті перестане турбувати людей, які мають дачі або проживають поруч.

Самопоміч
Самопоміч

Про найцікавіше, що відбувалося на 4-му засіданні читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео