Віра Олександрович

Медицину «лихоманить»: на Тернопільщині – реорганізація і ліквідація (фото)

Свобода

Реорганізацію трьох медичних закладів, розташованих на Тернопільщині, погодили обласні депутати 22 грудня.

Треба сказати, що до цих пунктів обранці краян йшли довго і вперто. Адже згадані питання були у порядку денному сесії від самого початку, проте їх весь час переносили і переносили «на наступне засідання». Але тепер уже точно відомо: Яблунівський обласний комунальний дитячий протитуберкульозний санаторій таки реорганізують. Там буде медичний заклад для реабілітації вояків АТО.

Інша доля у майбутньому чекає Бережанський обласний протитуберкульозний диспансер і Заліщицьку обласну протитуберкульозну лікарню. Їх приєднають до Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру як звичайні диспансерно-поліклінічні відділення. Тобто там тепер стаціонару не буде.

Втім, результативним було голосування не за всі «медичні» питання. Так, пункти про реорганізацію закладів Служби крові, Чортківського обласного протитуберкульозного диспансеру і Чортківського обласного шкірно-венерологічного диспансеру і тепер не отримали необхідної кількості голосів депутатів (нагадаємо, про цю проблему «Терен» писав - ТУТ). Отже, доведеться шукати інший вихід або когось додатково переконувати. Причина проста – грошей на стару мережу медичних закладів держава уже не дає у давати не планує.

Президія3
Президія3

Розгляд ще двох питань – про  ліквідацію Бережанського обласного дитячого гастроентерологічного санаторію  і ліквідацію Кременецького обласного дитячого психоневрологічного санаторію – перенесли на наступну сесію.

Окрім того, сесія підтримала такі питання: - про затвердження угоди про передачу міжбюджетного трансферту між Тернопільською обласною радою і Чортківською міською радою на 2017 рік, - про статутний капітал комунального підприємства «Виробничо-комерційна фірма «Сервіс Тернопілля», - «Програму про кредитування молодіжного житлового будівництва в Тернопільській області на 2018-2022 рр.», - «Програму міжнародного співробітництва Тернопільської області на 2018-2020 рр., - «Програму про співпрацю із закордонними українцями на період до 2020 року».

Нагадаємо, сьома сесія обласної ради завершила роботу. Про найцікавіше, що відбувалося на 4-му засіданні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ. Наступного разу депутати зустрінуться вже у 2018 році.

Батьківщина
Батьківщина

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео