Орест Сарматський

Тернополянам на замітку: оприлюднено напрямки, які туристи можуть залюбити до смерті

париж

Всесвітня рада з туризму та подорожей (WTTC) назвала найбільш перевантажені туристичні напрямки у світі.

Згідно з новою доповіддю, опублікованою на сайті організації, майже дві третини світової кількості туристів у 2016 році припадає лише на 20 країн, повідомляє Укрінформ.

Беззаперечним лідером є Франція, яку відвідали 82 млн гостей. За нею йдуть США та Іспанія, які прийняли по 76 млн туристів кожна, і Китай із показником у 59 млн.

До топ-10 також увійшли Італія (53 млн), Велика Британія (36 млн), Німеччина (36 млн), Мексика (35 млн), Таїланд (33 млн) і Росія (32 млн).

Також користуються попитом у туристів Австрія (28 млн), Малайзія (27 млн), Гонконг (27 млн), Туреччина (26 млн), Греція (25 млн), Японія (24 млн), ОАЕ (21 млн), Португалія (20 млн), Канада (20 млн) та Саудівська Аравія (19 млн).

Крім того, WTTC назвала окремі міста, в яких гостро стоїть проблема великої кількості туристів. Серед них Барселона, Амстердам, Венеція, Рим, Дубровник.

«Деякі напрямки перебувають під загрозою бути залюбленими до смерті», - підкреслюють фахівці.

Висока концентрація туристів у деяких місцях негативно впливає на місцевих жителів, перевантажує інфраструктуру і завдає шкоди довкіллю та культурній спадщині. Також величезна кількість людей і постійні черги дратують і погіршують якість самих подорожей.

Фахівці впевнені, що переповненості туристами легше запобігти, ніж від неї оговтатися. Тому вони рекомендують владі популярних у мандрівників напрямків зайнятися довгостроковим плануванням і рівномірно перерозподіляти туристів у часі й за територіями, регулювати ціни і кількість пропозицій щодо короткострокової оренди житла, а також обмежити доступ до пам'яток і деякі види розваг.

«Треба враховувати, що світ стане багатшим - до 2030 року до глобального середнього класу приєднається ще один мільярд осіб, - і подорожі стануть ще більш доступними, туристичний сектор продовжуватиме рости», - заявляють в WTTC.

Вибір читачів за тиждень

Відео