У Кременці в один день прийняли два бюджети

сесія

На Кременеччині затвердили міський та районний бюджет на 2018 рік. В один день відбулося засідання сесій Кременецької міської та районної рад. Як повідомила начальник фінансового управління міської ради Надія Тімахова, неабияка проблема склалася із фінансуванням заробітної плати освітянам, яка забезпечена на 2018 рік лише на 60%. Решта галузей забезпечені у повному обсязі.

Є проблеми й з фінансуванням Кременецької школи мистецтв ім. М. Вериківського, – розповіла Надія Тімахова. – Заклад повністю фінансується за кошти міського бюджету, але навчає учнів із усього району. Тож необхідні трансферти з інших бюджетів для повноцінного фінансування цього закладу.

Стосовно районного бюджету, – також свої нюанси. Фактично наприкінці кожного року виникають проблеми із фінансування заробітної платні медикам. Відтак розганятися із коштами на розвиток немає можливості. Хоча, як зазначив голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський, якщо у 2016 році перевиконання бюджету становило 8 млн. грн.., то у 2017 – 12 млн. грн..

Нагадаємо, низку питань на сесії районної ради не проголосували через низьку відвідуваність депутатів / див. ТУТ /.

Відео «Типовий Кременець» (Віталій Чумакевич, Зоя Карп`ю)

Вибір читачів за тиждень

Відео