Орест Сарматський

Чому Уляна Супрун відчула себе на Тернопільщині у родинному колі? (фоторепортаж)

заставка02

Високопосадовець взяла участь у молитовному сніданку у Тернополі.

За благословення родин Тернопільщини і всієї України, загальний достаток і благополуччя помолилась в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у Тернополі під час першого тут  молитовного сніданку.

- Тут відчуваю себе як у родинному колі. Власне, це так і є. Моя мама – з Тернопільщини. І дідусь з бабусею – теж звідси. Тому я відчуваю, що я – вдома, де витоки моїх коренів. Батьки були змушені після Другої світової війни виїхати з України, але завжди пам’ятали свій рідний край, свою українську сім’ю. І батьки виховували нас, щоб ми, діти були частиною отієї великої сім’ї - України, - сказала Уляна Супрун.

s02
s02

Урядовець відзначила, що їй приємно, що під час цієї духовної акції зібралися представники усіх релігійних конфесій області, керівники краю, матері загиблих Герої в Небесної Сотні, учасники бойових дій на Сході України. Це – свідчення духовної єдності і любові до ближнього та рідного краю.

Про здобутки області у рої, що минає, перспективи розвитку краю розповів голова облдержадміністрації Степан Барна.

s03
s03

Учасники зібрання у спільній молитві згадали усіх, хто віддав своє життя за Україну, за мир і спокій у кожній українській родині.

s06
s06

Нагадаємо, що молитовні сніданки були започатковані у США. Вперше такий захід організував Президент США Дуайт Ейзенхауер.

s05
s05

s04
s04

s01
s01

В Україні молитовні сніданки проводять від 2011-го року.

У Тернополі така духовна акція відбулася вперше.

Фото – автора

Вибір читачів за тиждень

Відео