Орест Сарматський

Міністр побачила у Тернополі щось найкраще в Україні (фоторепортаж)

заставка

Уляна Супрун відкрила у Тернополі Центр політравми. Статистика свідчить, що 75 відсотків пацієнтів, які отримали політравми помирають ще до того, як потрапити в лікарню.

Цю тезу висловила в.о. Мністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час відкриття Центру політравми на базі Тернопільської університетської лікарні.

- Перші години є найважливішими для пацієнтів, це час, коли вони можуть або померти, якщо їм вчасно не надати допомогу або – вижити, коли лікарі оперативно їх рятуватимуть. Є статистика – 75 % пацієнтів із політравмами помирають ще до того, як потрапити в лікарню.  Тому дуже важливо, щоб «швидка» мала куди привезти наших пацієнтів із політравмами, ось у такі відділення, яке є в Тернополі. А воно, на мій погляд, чи не найкраще в Україні, - сказала Уляна Супрун під час відкриття Центру політравми у Тернополі.

r06
r06

Вона відзначила, що тут є все належне обладнання, яке дозволяє надавати допомогу за міжнародними стандартами, але головне — підготовка людей, які рятуватимуть пацієнтів. Адже багато з медиків, які працюють у цій лікарні, вже пройшли курси підтримки життя під час травми. Бо це дуже специфічна допомога. Вона має надаватися комплексно та системно.

r07
r07

Уляна Супрун оглянула також структурні підрозділи Центру політравми, відділення інтенсивної терапії, операційні блоки для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань, ортопедичний стаціонар з операційним блоком на чотири операційних, укомплектованих найсучаснішим обладнанням.

r01
r01

r05
r05

В.о. міністра побувала і в підрозділі реабілітації, що займається реабілітацією пацієнтів з перших днів після травми до повного відновлення функції, поспілкувался із медиками.

r02
r02

Як зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я Василь Богайчук, на реконструкцію Центру політравми було використано 4,4 млн грн бюджетних коштів та 1,5 млн грн. позабюджетних коштів.

r04
r04

Лікарі - хірурги різного профілю, котрі працюватимуть у нововідкритому Центрі пройшли спеціалізовані курси UTLS (Ukrainian Trauma Life Support). Цей навчальний курс "Підтримка життя під час травми базується на найсучасніших підходах до лікування травм. Мета таких курсів - покращення продуктивності та якості медичної допомоги в ситуації високого ризику.

r03
r03

Сьогодні ж Уляна Супрун разом із високим духовенством, керівниками області, представниками громадськості взяла участь у благодійному молитовному сніданку. Про цю подію згодом читайте на нашому сайті.

Фото - автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео