Орест Сарматський

Шкідники спричиняють 50 % світових втрат продовольства (Агро-новини)

k30

Пом'якшення погоди і розширення торгівлі можуть негативно вплинути на посіви та дерева. З цього питання ФАО та експерти проведуть триденну конференцію.

Про це повідомила прес-служба ФАО.

Триденний захід спрямований на привернення уваги до нових ризиків, що загрожують здоров'ю рослин, і передачу ноу-хау за новітніми підходами до управління масовими навалами шкідників. За даними ФАО, протягом десятиліть обсяг ресурсів, що виділяються на охорону здоров'я рослин в усьому світі скорочується, в той час як ризик зараження шкідниками і поширення хвороб рослин підвищується, а національні зусилля країн по боротьбі з ними як ніколи необхідні.

«Продуктивність сільськогосподарських культур, що вирощуються для споживання людиною, схильна до все більшого ризику через зростаючу кількість шкідників, появи нових бур'янів і патогенів. Згідно з деякими оцінками, потенційні втрати продовольства, що викликаються шкідниками, можуть становити до 50 % усіх втрат в світі», — сказав фахівець ФАО по рослинництву і захисту рослин Артур Шамілов.

 

2602
2602

В ході консультації будуть розглянуті проблеми, пов'язані з найбільш розповсюдженими і новими видами шкідників,що мають інвазивний характер і поширюються по всьому регіону. Крім того, консультація покликана сприяти розробці і координації міжнародної політики в галузі забезпечення здоров'я рослин відповідно до Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин. Запрошені фахівці, що представляють національні органи захисту рослин та фітосанітарні служби країн Європи і Центральної Азії, представлять огляди ситуації в своїх країнах і визначать основні питання, які потребують вирішення.

Чотири країни Східної Європи (Вірменія, Білорусь, Молдова і Україна) вже співпрацюють з ФАО з питань фітосанітарного контролю у формі реалізації спільних дворічних проектів. Вони працюють над тим, щоб підвищити ефективність роботи національних органів із захисту рослин і відповідної інфраструктури, а також над тим, щоб збільшити вигоди, одержувані від безпечної торгівлі.

Міжнародні експерти високо оцінили якість українських сирів

На міжнародному сирному фестивалі в Лондоні було представлено 3 тис. видів сирів від великих підприємств та дрібних фермерських господарств, серед них — і сири українських виробників, повідомляє Dooobra Ferma на своїй сторінці у facebook.

2601
2601

В складі журі, серед 230 експертів, був також представник компанії «Альта Экспо» Денис Приймягі. Він розповів, що якість українського сиру вразила міжнародних експертів. На їх думку, наша продукція має всі шанси отримати призові місця на міжнародних конкурсах.

Монофлорний мед має високий експортний потенціал

Україна посідає третє місце серед провідних експортерів меду (поряд з Китаєм та Аргентиною). Про це повідомив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

 «Це один з найдорожчих видів меду, він користується великим попитом в США. Монофлорні меди — дуже цікава тема, цікавий напрямок, рекомендую звернути на це увагу», — повідомив Андрій Ярмак.

В ексклюзивному коментарі Kurkul.com експерт ринку меду Мирон Пундор повідомив, що монофлорний мед можна збирати, коли є велика кількість посівних площ під медодайними культурами.

2603
2603

«Це перспективний напрямок, але він потребує розширення площ під медодайними культурами. Те ж саме малиновий мед. Шикарний мед, але в Україні там заледве 4,9 тис. га малини. Про що можна говорити. Скільки меду ви з нього зберете?», — зазначив Мирон Пундор.

Вибір читачів за тиждень

Відео