Оксана Бучко

Тернополянин отримав на Різдво більше 50 см подарунку від патрульних

25660261_1713667588684364_3834636968589090198_n

Через відсутність страховки нового зразка на тернополянина у ніч Різдва 25 грудня патрульні склали постанову про адмінпорушення. Такий «подарунок» зайняв 49 см документу та 14 см чеку для оплати штрафу, який оформлювали 25 хвилин.

- Казка про 49 см, 25 хв і 1-й раз, - пише Роман Задорожний у Facebook. - Кажуть, в Різдвяну ніч трапляються дива. Вперше за 1,5 року цієї ночі мене зупинив патруль. Причина банальна - попередити про один з габаритів, який не світив. Постанова про адмінпорушення не банальна - стара страховка (не забувайте нову вдома, а стару викидайте відразу аби не плутатись. От були б електронні документи, роздрукували б чек і ми поїхали б далі. Вже через хвилинку переді мною стоять три полісмени. Один із планшетом та електронно-оформленою постановою, другий - із принтером для друку чеків, третій із терміналом для безготівкової оплати штрафу на місці. О, Санто чи Миколаю, чи всі разом - то є справді радісно та дивно! 25 хвилин - введення інфи, спроба друку, оплата, довведення невведених даних, перезавантаження блутузу - ще треба підівчитись, бо то таки довго, і... 49 сантиметрів! - довжина постанови про адмінпорушення. + 14 см чек про оплату з терміналу. Все рівно дуже круто, порівнюючи з листками протоколів та кальок, які були. Різдво - постанова видрукувана 00.01 25 грудня. Санта був поруч, хоча штраф я і оплатив власною карткою.

До речі, патрульні плутаються у правилах, за якими складають постанови, звертають увагу тернополяни у коментарях.

- Наскільки знаю - показати страховку можуть вимагати лише у разі складення протоколу (тобто порушення, або ДТП вже мало відбутися). А у випадку, коли хотіли складати за відсутність страховки, я сказав, що «страховка показується у випадку порушення, а я нічого не порушував». Причина зупинки тоді була блок-пост. І нічого не складали, - пише Любко Гора.

Штраф у першому випадку становив 425 грн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео