Тернополян хочуть поміняти на китайців

25994535_838757789637348_701727910487294125_n

Приміщення, у якому вже 4 роки проводяться зустрічі Тернопільського земляцтва у Києві, хочуть віддати китайській громадській організації.

Тернополяни звернулися до Першого Віце-прем'єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі та до голови Державного агентства резерву України, аби уникнути конфліктів та продовжити термін оренди. Про це повідомляє нещодавно обраний президент Тернопільського земляцтва в Києві Тарас Демкура.

З 2012 року фірма Деміт-Фаундер орендувала приміщення в фонду Державного майна за адресою Казимира Малевича, 84, в яке вклала більше чотириста тисяч гривень в ремонтні роботи, де ми проводили зустрічі з представниками Тернопільського земляцтва. Оренда приміщення закінчилася в 2015 році з фондом майна і балансоутримувач приміщення, Державне агенство резерву України, запропонувало заключити з ними договір напряму, що ми і зробили і знаходимося та працюємо в цьому приміщенні до цих пір. На минулому тижні балансоутримувач попередив нас, що вони нас виселяють, а приміщення хочуть віддати китайській громадській організації, пише Тарас Демкура у соцмережах.

Чоловік розповів, що Тернопільське земляцтво планувало в цьому приміщенні організувати музей етнографії та історії Тернопілля, а також офіс сприяння розвитку регіону.

Сьогодні ми подаємо заява на оренду в Фонд майна від Тернопільського земляцтва. Голову Державного агентства резерву України, Мосійчука Вадима Адамовича ми попередили по телефону, що в разі не продовження терміну оренди чи не заключення нового договору ми будемо подавати судовий позов і що вважаємо, що це не справедливо виселяти українську громаду, та надавати приміщення китайській громадській організації, як пріоритетній, пише Тарас Демкура.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео