Віра Олександрович

Тернопільщина: найбільше порушень – через так звані «євробляхи»

Бляхи

Митники Тернопільщини виявили порушень аж на 5,1 млн грн. Причому переважно причиною цих ексцесів ставало ввезення так званих «євроблях» - авто на литовських чи польських номерах.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-листопаді 2017-го працівники Тернопільської митниці ДФС виявили і задокументували 168 порушень митних правил на загальну суму 5,1 млн грн, - уточнюють у податковій. - Із загальної кількості справ 9 протоколів – з реально вилученими предметами на суму 160,3 тис. грн.

Аналіз структури виявлених правопорушень у розрізі статей Митного кодексу України свідчить, що найбільш поширеними порушеннями митних правил є ввезення на митну територію України транспортних засобів на так званих «євробляхах», а саме: порушення строків транзиту і тимчасового ввезення та, як наслідок, використання транспортного засобу, стосовно якого надано пільги в інших цілях.

На митниці розглянули 118 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму майже 2,6 млн грн, - підсумували на митниці. – Тож у січні-листопаді від сплати штрафів у справах про порушення митних правил до Державного бюджету перерахували 648,5 тис. грн.

Також до суду передали 40 справ на 5,1 млн грн. Уже є 22 постанови про накладення стягнення на суму майже 3,2 млн грн, у тому числі - із застосуванням конфіскації товарів. Від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами суду до Держбюджету надійшло 458,2 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео