Кременчанка відсудила свою субсидію

субсидії

В Кременці жінці довелося у суді відстоювати своє право на отримання житлової субсидії.

Про це повідомляє Кременецький місцевий центр з надання БВПД.

«У березні Управління соціального захисту населення подало проти жінки позов до суду. В якому вимагали відшкодувати близько 5 тис. грн. за 2015-2016 рік. Чиновники вважали, що жінка приховала інформацію про майновий стан та доходи осіб, які були зареєстровані у будинку. Зокрема у поданій декларації було вказано, що у будинку проживає четверо осіб. Однак під час перевірки достовірності інформації було встановлено, що в реальності їх семеро» – пише «Типовий Кременець».

У Кременецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, куди звернулася кременчанка, їй надали адвоката. Встановили, що жінці належить лише частина житлового будинку, а інша – її сестрі. Тож у будинку окремо проживає дві сім’ї. Кожна сім’я має окремий вхід у приміщення та окремий вхід до господарства. Крім того, у клієнтки встановлено пічне опалення, а в її сестри житлова проща опалюється природнім газом.

Відтак, рішенням Кременецького районного суду визначено,  що  громадянка  має право на окреме призначення субсидії на придбання твердого пічного побутового палива, у позові Управління  соціального захисту  про стягнення  коштів  відмовлено.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео