Орест Сарматський

Запаси груш скоротилися до п’ятирічного мінімуму (Агро-новини)

дощ04

У сховищах європейських садівників знаходиться мінімальний об’єм груш за останні 5 років. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти» з посиланням на дані Всесвітньої асоціації виробників груш і яблук (WAPA).

0402
0402

За оцінками аналітиків асоціації, нині у сховищах європейських фермерів знаходилося лише 640 тис. т груш. Це на 44 % менше, ніж на аналогічну дату минулого року. Найбільші запаси груш фіксувалися у Бельгії, де зберігалося 39 % від загального обсягу.

Таке скорочення експерти пов’язують зі зниженням виробництва цих фруктів у сезоні 2017/18.

Аграрний світ знаходиться на порозі прориву — думка

Сьогодні сільське господарство — одна з найменш оцифрованих галузей промисловості у світі. Тому ця галузь — перша на черзі на великий технологічний прорив. Про це повідомляє Agrohub.

0401
0401

Спеціаліст із геопросторових технологій Google Ед Парсонс найбільшу проблему вбачає у створенні робочих бізнес-моделей стартапів та в тому, щоб новатори працювали дійсно з тим, що потрібно аграріям.

«Існує велика кількість цікавих рішень, але вони поки загадкові та їх досить складно застосувати. Потрібно більше доступності», — повідомив експерт Google.

Співзасновник та технічний директор лабораторії Descartes Labs Майк Уоррен вважає, що найбільша цінність штучного інтелекту для аграріїв полягає в наданні фермеру деталей, які непомітні для людини. Тобто, технології не замінюють, а продовжують досвід професіоналів та допомагають приймати рішення.

«Система штучного інтелекту пропонує ідеї, варіанти для розгляду. Ці варіанти засновані на можливості блискавично обробляти мільйони байтів інформації», — пояснив менеджер з продажів в галузі сільського господарства та енергетики компанії The Weather Company, підрозділу IBM Роббі Бергланд.

Штучний інтелект від IBM в майбутньому надасть аграріям можливість сфотографувати хвору рослину та завантажити до бази даних. Алгоритм співставить це з даними про рослину, включаючи те, які пестициди чи добрива застосовувалися. Після чого видасть рекомендації, а агроном прийме вірне рішення.

Лозівські машини збільшили кількість техніки, за яку можна отримати компенсацію

«Лозівські машини» збільшили кількість техніки, за яку можна отримати державну компенсацію 20% від вартості. Про це повідомляє Traktorist.ua.

0403
0403

До списку агрегатів додалися важка дискова борона «Дукат GOLD» з шириною захвату 8 м, важкі зубопружинні широкозахватні борони «Ліра XL 15» і «Ліра XL 21». Серед новинок також мобільні важкі зубові шлейф-борони «Ларі-15» і «Ларі-21», ротаційна борона «Динар», двоосьовий самоскидний причіп «ALBION-26».

Всього в програмі компенсації беруть участь 26 модифікацій сільгосптехніки «Лозівських машин». Обладнання відповідає всім необхідним критеріям і відповідає вимогам сучасних агропідприємств.

Вибір читачів за тиждень

Відео