Орест Сарматський

Несподіваний «облом» для «човників» з Тернопільщини

мито02

Нові правила обмежують тих осіб, які часто завозять товари з-за кордону для перепродажу.

В Україні почали діяти нові правила ввезення фізичними особами товарів з-за кордону. Хто перевищуватиме ліміт – сплачуватиме додаткові мита. Відповідний закон про зміни до Податкового кодексу надрукували в «Голосі України», передає «Інтерфакс-Україна».

Без мита можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Такі правила діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті, - така нова норма введена в Податковий кодекс для тих, хто був відсутній в Україні менше 24 годин і в'їжджає до країни частіше одного разу протягом 72 годин.

Раніше безподатково товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 години, на чому будується бізнес багатьох так званих «човників».

Вибір читачів за тиждень

Відео