Оксана Бучко

Для Тернопільської школи мистецтв запропонували приміщення

18739802_327102301041006_8950546728378099936_n

Учнів Тернопільської школи мистецтв пропонують прийняти у школі № 21. Таку ідею висловили після аналізу завантаженості закладів середньої освіти в місті. Проблему браку приміщень у школі мистецтв обговорили під час засідання робочої групи, повідомляє прес-служба облради.

Як поінформував заступник мера Леонід Бицюра, школа № 21, яка розташована на проспекті Злуки, 51, у Тернополі, має найменшу завантаженість учнями серед усіх інших шкіл, а також ряд інших переваг: розташування поблизу Тернопільського центру дозвілля та ініціатив ім. Довженка, приміщення якого можна використовувати як концертний зал, як кабінети для занять та репетицій. Окрім того, це єдиний заклад, який відповідає вимогам Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети.

Як повідомили, ситуація із приміщеннями школи мистецтв – складна. Для забезпечення навчального процесу цей заклад змушений орендувати приміщення у приватної фірми. На даний час орендодавець піднімає орендну плату, сума якої становитиме понад 43 тисячі гривень в місяць. Якщо на грудень 2017 року Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Герети оплачувала оренду плату за рахунок батьківської плати, то цих коштів буде не достатньо у 2018 році через збільшення орендної плати, а згідно з чинним законодавством збільшувати батьківську плату протягом навчального року неможливо.

354
354

- Оскільки склалася така ситуація, то вихід єдиний - звернутись з пропозицією та підготувати лист до орендодавця щодо можливості відтермінування підвищення орендної плати до 30 червня 2018 року, тобто до завершення навчального року, - наголосив заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

Таку пропозицію підтримали усі присутні на засіданні. Пошуком приміщення для школи також займатиметься управління культури та управління освіти ОДА.

Нагадаємо, раніше тернополяни пропонували передати школі право власності на землю та приміщення, які передбачались для будівництва обласної бібліотеки.

Фото з відкритих джерел та з сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео