Оксана Бучко

Тернополянка передумала зустрічати Новий рік після відвідин салону

chto-nadet-na-novyj-god

Похід у салон краси для тернополянки Наталії Н. завершився зіпсутим святкуванням Нового року. У одному із салонів Тернополя на Східному масиві відмовились переробляти невдалий, на думку клієнтки, макіяж. А заплановану попередньо зачіску замінили нанесенням маски, після чого тернополянку вигнали із закладу.

- Вирішила зробити новорічний макіяж, - розповідає Наталія. – Запис був на 31 грудня по обіді. Запропонували макіяж «круги панди», але зробили його не зовсім вдало. Коли я попросила виправити недоліки, візажист Тетяна Л.  (яка представилась і власницею салону, - прим. авт.) кинула ватні диски і якусь воду. Почала кричати: «Стирай це все і вимітайся із салону!». Коли я спокійно сказала, що зараз вже ніхто не зможе зробити мені макіяж в іншому салоні, візажист почала знову кричати. Півгодини я витирала невдалий макіяж. Аж тоді мені дали молочко для демакіяжу. До того часу я встигла натерти собі шкіру, яка пекла мене після цього два дні. Під очима залишився набряк.

Щоправда, такі послуги у салоні не коштували грошей тернополянці. Та окрім макіяжу її очікувала ще платна «зачіска», яку відмовились робити.

- Я записувалась також на зачіску в цьому салоні, - продовжує Наталія. - Коли мене посадили в умивальник, то сказали, що в мене бридкий зелений колір волосся і потрібно зробити лише маску. За це я заплатила 250 грн. Чеку в салоні так і не дочекалась.

Клієнтам косметичних салонів і клінік нагадують, що їхні інтереси захищають санепідслужба і органи захисту прав споживачів, куди можна звернутися зі скаргою. Стягнути матеріальну та моральну шкоду після негативних наслідків роботи майстрів салону краси можна і через суд. Закон України «Про захист прав споживачів» № 1023-XII дозволяє клієнтові, який незадоволений наданою послугою, вимагати, як мінімум, відшкодування її вартості. І якщо послугу дійсно надано неякісно, клієнт має право вимагати:

- безкоштовно усунути недоліки послуги;

- зменшити ціну наданої послуги або повернути її вартість;

- у повному обсязі відшкодувати заподіяну шкоду організму.

Фото клієнта салону і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео